Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2009 20:31 - Коледата - възможа (и страхотна)!
Автор: manuelche Категория: Забавление   
Прочетен: 1882 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Днешният сняг ме накара да се замисля, че идва Коледа. Като не броим тотално анти-зимного ми облекло, включващо кожено якенце и тънък чорапогащник (е не само, де), ме налегнаха мисли за празници. И за особеностите при протичането им в България.
Двете действия, които хвърлят всеки нормален чужденец в потрес, са яденето и пиенето. Естествено, ядене и пиене са слаби да опишат случващото се. Кулинарните извращения започват на Бъдни вечер и приключват малко след Нова година, когато провизиите приключат. За допълнително дразнене на стомашните жлези, на 24.12. се яде постно.Понякога си мисля, че това е с цел изостряне на сетивата до краен предел. Оттам, обаче, се захваща и се получава картинка, която погнусява гурме-суши-хапки-шампанско любителите. Гвоздеят на програмата, разбира се, е прасешкото (да се върнем на точката с постенето). Ако сте някъде извън големия град може да имате и уникалния шанс да присъствате на ритуалното убийство. Хората със слаби сърца не гледат. Хората със слаби сърца и стомаси и не консумират. Сакралното действие по усмъртяването обикновено се извършва в условия, които дори и ХЕИ Мало Бучино не биха счели за хигиенично. Да не говорим за случайно минаващ/наблюдаващ  европеец, който би се заклал до прасето, вместо да го яде. Добре е за музикален фон да звучи автентична българска музика: тип едно - хора, песни и танци на народите; тип две - при него ти иде да се качиш на масата и да се опиташ да си удариш пъпа в челото.
Като споменах музиката, няма как съвсем естествено да стигна и до пиенето. Коледните празници не са за трезвеници. Те са за хора, чиито стомаси имат свойството да еволюират в казан. При голям късмет родата праща домашни ракии (минимум 50 градуса, то иначе не се усеща), домашни вина, домашна мента, домашна вишновка и каквото друго се е получило тая година от наличните овошки. Въпросните течности също са два типа - много хубави и много лоши. Ако пък родата не гледа дръвчета, със сигурнос се ходи до Метро, Билла, Кауфланд и се пазарува като за ресторант. Единсвеното общо е кофти сутрешните експириънси. Добрата новина е, че знаете, че не е от прасето.
Тъй като само с ядене и пиене не се живее, се намират и занимателни игри и мероприятия. Тук всичко зависи от аудиторията и нейните вкусове. Почва се с най-кроткото и стандартно занимание - гледане на телевизия. Там, естествено, няма почти нищо интересно, а "Сам вкъщи" и "Коледата невъзможна" са филми задължй. Няма да се мине и без няколкото лаф-мухабета, събрали наличните водещи и актьори на медията, на фона на елхичка-диванче-Снежанка-няколко секси Снежанки (без чесън). Друг приемлив и сравнително миролюбив вариант са картите/шах/табла, където се минава само с няколко люти псувни. Спокойно, те децата ги знаят от градината. И, ласт бът нот лийст, най-екстремният вариат - опитите да взривиш къщата със закупените за десетки левове пиратки, експлозиви, заря. Ако ли нацелите Гошо от петия или Ванката от третия етаж, щастието може да се извиси до нирвана.
Другото си го знаем - лежане, емигриране от кревата на дивана и обратно, пак лежане. За разнообразие може да се прочете някоя книжка, ама не тия на детето, които са за оцветяване.



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. thedarkangel1977 - :)
08.11.2009 14:19
:)
цитирай
2. manuelche - :))
12.11.2009 21:46
:))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: manuelche
Категория: Забавление
Прочетен: 248506
Постинги: 53
Коментари: 103
Гласове: 249
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031