Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.12.2009 00:39 - Jingle Hell
Автор: manuelche Категория: Забавление   
Прочетен: 1740 Коментари: 2 Гласове:
1



Не случайно на запад го наричат така. Пазаруването по Коледа си е същински ад, който убива у теб и най-светлите мечти за пълни трапези, руйно вино, блага ракия, питки, сарми, а след това и свинско, пържоли, дреболии и прочее не-постни блага.
При мен дори и купуването на едно-едничко нещо се превърна в приключение, достойно за Survivor, само дето Владо Карамазов го нямаше да води.
Започва се със стигането до търговския обект, тип МОЛ. За по весело от няколко дена вали сняг. Кишата и ледът са навсякъде и не ти оставят избор, освен да газиш през тях. Ситуацията е ясна - падаш, омазваш се, ставаш, пак падаш, доомазваш се и т.н. Добираш се до спирката и забиваш пети да не вземеш да се сурнеш нанякъде.
В градския транспорт по принцип е весело, сега е дваж по-весело. Мокро е, все едно тролеят потъва досущ като Титаник. Чакам само някоя двойка да се разпери на "колелото", че да е пълен филмът.
Със сетни сили се стига до моУа, където, естествено, е и цяла София. На мол все пак се ходи като в Лувъра (в България де). Но това е тема на друг постинг.
Стигайки до входа осъзнавате, че трябва да посетите много спешно едно място. Не, не е тоалетната. Банкоматът е. За огромно щастие банкоматите работят. Едно зло по-малко да е.
Тъкмо се обнадеждих, че оттук-нататък ме чака светло (флуоресцентно) бъдеще и навлязох в дверите на шопинг-манията. Блъскат ме невероятна жега, горещ въздух и около 19287474 човека, които излизат. Някой с паника от тълпи би припаднал точно до Дядо ти Коледа и Снежанка, мотащи се близо до входа. Те трябва да бяха някакви други Дядо Коледа и Снежанка, защото аз по-раздърпани не съм виждала. Екипчето на белобрадия старец беше толкова избеляло, че чак розовееше (може би рекламира Cosmopolitan), а неговата вярна помощница гледаше толкова лошо, че никое детенце не би посмяло да поиска дори и дъвка от нея.
Като пренебрегнеш разминаванията с картинките по книжките и стигнеш до точно набелязания магазин, отново изпадаш в тих ужас. На 20 (двадесет) квадратни метра са събрани около 50 човека. Всеки иска своето, всеки драпа и напира. Имаше една девойка, която беше готова да убива с лилавия си чадър, само и само да се докопа до мечтаните две чаши и две подложки. Колко му трябва на човек да си покаже тъмната страна. И после ходи, разправяй, че Биг Брадър бил интересен. Глупости, просто иди в мола!
След закупуване на желания артикул, опаковане и връчване с пожелания за весели празници, излизате с чувство за добре изпълнен дълг, все едно сте били на мисия в Ирак. Това не е далеч от истината като се сетиш за пътя обратно към вкъщи, леда, кишата, пребиванията и прочее...



Тагове:   Hell,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Жалък напън да имитираш Красита. Не ...
11.04.2010 16:38
Жалък напън да имитираш Красита.Не ти се получава обаче.
цитирай
2. manuelche - ?
15.04.2010 01:19
Красита е уникална и никой не може да я имитира.
Това е описание на съвсем реално мое преживяване, което просто нямаше как да не споделя. Твое мнение е, че ти звучи познато.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: manuelche
Категория: Забавление
Прочетен: 248498
Постинги: 53
Коментари: 103
Гласове: 249
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031