Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2010 21:27 - Hello, Big Brother!
Автор: manuelche Категория: Забавление   
Прочетен: 1731 Коментари: 1 Гласове:
0



Гледате ли Big Brother?
На този въпрос 98% от анкетираните на възраст над двайсетина години отговарят с погнусено бърчене на нос, отвратено махане с ръце и твърдо "НЕ" (или "Нье" - зависи в коя част на България сте).
За пред хората всеки се хвали, че не гледа "подобни простотии" и даже не знае кой участва, и въобще няма никаква представа за какво иде реч. Някои даже скачат да се правят на хитри и да питат за незабравимата книга на Оруел. От подобни тиради слушащият трябва да си извади извода, че общува с хипер-интелигентна личност, която не се занимава с упадъчни продукции, а вечер предпочита да занимава свръх-активното си съзнание със световна класика - в киното и в литературата. Да общуваш с такива хора е удоволствие... само да бяха такива....
Всъщност повечето го казват с едничката надежда да не ги помислят за глупави. Българинът обича да е лицемер - тъжно, но факт. Никой не иска да си признае, че хвърля по едно око я на някое реалити, я на турската сапунка. Много даже направо си ги гледат стабилно. Но пред другите "не съм от тях как"Сийке!". Защо го правите, бе, хора, защо? Наводнихте де що има форуми, изтъркахте си пломбите да плюете, а като се завърже разговор кой какво направил в "Брадъра", мистериозно се оказва, че сте доста "навътре в нещата", знаете кой правел секс, кой не правел, кой биел жена си, кой не я биел и прочее. Това сигурно от обща култура...
Любимият ми аргумент е "Това не е представителна извадка на българското семейство". Естествено, че не е! Дори продуцентите най-чистосърдечно казаха, че са подбрали всичкото урод (пардон) от кастингите, за да е по-интересно. Кой болен мозък измисли, че Big Brother някога въобще може да е някаква представителна извадка или добър пример? Нима турските сериали са по-добър пример - с закостенелите си патриархални семейства? Но срещу тях пищят предимно националисти и тук-таме хора, които искат да гледат нещо по-стойностно. Телевизията никога не е била поведенчески пример и се чудя защо масата хора реши, че точно пък подобно предаване трябва да бъде.
Втори любим аргумент - "Това го гледат деца". Дааа. Тук идва ролята на родителя - да обясни, че така НЕ се прави. Никой не ти е виновен, че теб хич те няма като родител и особено откъм общуване с потомството ти, а дежурните ти оправдания са кризата, телевизията и компютрите.
Трето (за късмет) - "Мястото на децата не е вътре". Не е, факт. Но тези деца не са там насила. Те са там заради меркантилните си родители. Нито един от двамата продуценти не ги е натикал с бой и овързал с вериги. Всъщност децата по бе-ге ти-ви винаги са докарвали зрителя до кравешко умиление. В повечето случаи с основание, но в някои - напълно не на място.
Чак Цветан Цветанов си каза тежката дума за Big Brothe, отрицателно, естествено.  Това е притеснително по две причини. Първата и по-сериозна - да се бъркаш в програмната схема на частна телевизия е цензура. Втората е, че последният дерт на вътрешния ни министър трябва да е някакво предаване.


Тагове:   big,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pilcho - мдам,
23.04.2010 22:15
не ги разбирам хората, дето хранят и гледат телевизор вкъщи. Телевизорът трябва да е вързан на синджир в градината, да пази къщата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: manuelche
Категория: Забавление
Прочетен: 249886
Постинги: 53
Коментари: 103
Гласове: 249
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930