Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2010 18:51 - Шизофреници ли са БГ журналистите?
Автор: manuelche Категория: Забавление   
Прочетен: 2193 Коментари: 2 Гласове:
1



Краткият отговор е "Не, не са". Журналистиката навсякъде по света е уважавана и ценена професия. Предполагам, че по по-"белите" държави е и адекватно платена.
Но днес новините на една от националните телевизии ме втрещи, после ме хвърли последователно в див смях, жесток размисъл и отново неконтролируем кикот. Симпатичната водеща обясняваше за преброяването ни като население, не че сме милиарди, че да е кой знае какъв зор. Вече можеш да се отчетеш и легитимираш като отделна единица и в интернет.
Дотук - нищо нередно. След това обаче жената каза, че вече около един милион българи са преброили успешно себе си. А сега де?! Тази леко странна констатация породи в мен няколко въпроса.
Първо, как точно преброяваш сам себе си? В смисъл, че заставаш пред огледалото и викаш "Едно!", "Пу, за мене!" или каквото там ти подскаже музата? Това, особено ако го правиш на глас, показва, че е най-добре да потърсиш специализирана медицинска помощ. Или да спреш стимулантите. Или и двете. Още по-лошо е, ако след кратък и напоителен размисъл вземеш, че се изкараш за двама-трима накуп.
Второ, има ли възможност да се регистрираш по няколко пъти в сайта? Това е по-зле и от първата точка, защото не само показва, че имаш проблем(и), а и че си готов да ги легитимираш и демонстрираш пред света. Така като нищо ще излезе, че сме около двайсетина милиона като 50% от тях населяват столицата. Ние и без това сме толкова, поне според мобилните оператори, които старателно отброяват всяка някога закупена сим-карта. По данни на БАН, Метеорогичния институт и Алена обаче сме около 6-7 милиона...
Трето, да приемем, че нямаме личностни разстройства, считаме себе си за цифром и словом една биологична единица и сме щастливи от този факт. При това стечение на обстоятелствата проблемът не е в нашия телевизор. Тоест изниква питанката кой и с коя част на тялото си пише това, което жената услужливо ни изрецитира? А той самият за колко човека се брои и колко от тях са завършили висше и могат да структурират правилна граматически и смислово реплика? Вместо шизофренично звучащи нон-сенси.
Сега цял следобед обикалям из къщи и обмислям следващата ми стъпка. От една страна съм съвестен гражданин и трябва да се отчета като такъв. От друга ми се струва нередно и неадекватно да броя сама себе си.
Какво е Вашето мнение? Преброихте ли се сам, с домочадието или с хамстера? И колко се изкарахте?



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. anikolarova - cifrom i slovom
01.09.2010 19:58
2(dva) broq-1 4ove6ka edinica(az) i edna kote6ka edinica(Deina) :D:D:D Vse po-4esto novinarskite emisii mi dokarvat ili lud kikot,ili div ujas...sredno polojenie nqma
цитирай
2. manuelche - :)
01.09.2010 20:45
То малко като "дете ухапа куче" и подобни безумия. Настръхват ми косите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: manuelche
Категория: Забавление
Прочетен: 249193
Постинги: 53
Коментари: 103
Гласове: 249
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930