Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2012 10:22 - Днешната младеж
Автор: manuelche Категория: Забавление   
Прочетен: 3836 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   Не знам дали сте запознати, но България е изложена на сериозна заплаха. Да, тероризмът също е сериозна заплаха (казвам го без ирония). Но в България има и други страшни неща. Из държавата бродят зли митични създания, за които медиите алармират от години. Всички зрели хора им викат "днешната младеж" и говорят за тях с особена смесица от погнуса, страх и крайна омраза. 
    Злите орки от типа "днешната младеж" закусват с малки руси германчета, поругават девственици и храмове и правят древни ритуали за безсмъртие, дъжд и добра реколта на ихтиманските кайсии. Или поне с такова впечатление ще останете, ако четете някоя от хилядите статии, в които със завидна неоригиналност и до припадък се повтарят клише до клише. Или, не дай си Боже, да гледате телевизия и да попаднете на репортаж тип Дианка Найденова и Бенатка Миролюбова. След това ще ви се наложи да блиндирате вратата си, зазидате прозорците и да се отдадете на пост и молитва, за да не ви споходи създанието български тийн. Споходи ли ви - оправяйте се, сами сте.
    То също така пие. Според завършилите магистратура по "Поведенчески изменения и девиации в поведението при индивидите между 14 и 19-годишна възраст" пиенето при младите е нещо много страшно, по-страшно от това няма и няма и да има. Младите пият и това е ужасно, отвратително, подсъдимо, наказуемо с минимум сто камшика на градския площад. Нищо че за една част от населението малка гроздова за ползотворен ден е в реда на нещата. Нищо че всеки има богат запас от истории "А пък веднъж така се напих...". Обикновено следва цветист разказ как е изпил тринадесет литра водка, пет менти, десет мастики, три бири за разкош, после се е събудил без панталон и без капка достойнство до някой крокодил. Важното е, че тийнейджърите пият. Е, вярно, тийновете предимно кротко лочат биричка или мента със Спрайт в парка, докато заклеймяващият ги битов алкохоклик пие уиски със салатата по сватбите, понеже е безплатно.
   Митичното зло създание младеж също така не чете. По-запознати с материята спорят дали изначално не може да чете или просто не желае. Няма значение, че за теб адронен колайдер звучи като срамна болест с още по-срамен обрив, а защо белите мечки не ядат пингвини е загадка, сравнима със Стоунхендж и Перперикон. Защо извергите на по 16 не стоят заключени, за да четат 22 часа в денонощието наистина? Ако реално си задаваш този въпрос и се възмущаваш - честито, дрюгарю, ти имаш сериозни проблеми.
   Злите изчадия също така искали да станат богати. Разбира се, нормалните хора искат да станат въглекопачи и просяци, но ееех, преходът, смяната на ценностите. Тук се въздиша тежко, пуска се сълза. Защо тези изроди не искат да се блъскат като луди за 300 лева заплатка и да се чудят как да си купят едни свестни маратонки? Защо не искат да са възвишени феодални старци в БАН или още по-възвишени асистенти в някой прехвален наш университет и да са, най-общо, за смях на всички? Ах, как се смениха ценнностите, как се обърна палачинката, подсмрък...
    Е, разбира се, нормалният зрял човек пропуска много неща. Екзюпери е писал нещичко по въпроса - там за едни змии, слонове и шапки. Повечето ще се сетят. Ако не се сещате, моля ви, натиснете червеното хиксче горе, в дясно. Та не се сеща, че и той е бил млад. Досущ като в реклама на мобилен оператор. И това да тръгне с рогата напред е фатална грешка. На реплики от сорта на "Вие сте некултурни пияници и пълен провал" всеки тийн би отговорил с "Абе, ти защо не си ...". И ще е абсолютно прав.



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: manuelche
Категория: Забавление
Прочетен: 249150
Постинги: 53
Коментари: 103
Гласове: 249
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930