Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2014 13:24 - Новодомец на годината
Автор: manuelche Категория: Забавление   
Прочетен: 2010 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Когато се преместиш в новичкото ти и, хвала на Бог, Буда, Шива, Аллах и кой ли още не, собствено жилище, започваш да научаваш странни неща за себе си и околните. Ето една малка част от тях като списъкът може да удвои и утрои обема си. 1. Научаваш, че имаш нужда от товарен асансьор. Понеже обикновеният официално не може да примъкне два пакета с ПДЧ плоскости, неофициално си ги примъква, понеже капацитетът му е 350 кила. При липса на товарен асансьор качването на въпросните пакети трае 3 минути. 
2. Установяваш, че майка ти, която е бакалавър българска филология, разбира от ламинати и боядисване, а баща ти, който е бакалавър българска филология, разбира от бойлери, ВиК и ел инсталации. Приятелят ти, който е завършил Пъпкуване при дивия чесън разбира от фаянс и санитария. Освен това всеки твой познат и приятел разбира от латекс, замазки, тапети, настилки. Всеки се превръща в смес от интериорен дизайнер, инженер и архитект. Къде да ти бъде диванът и къде - телевизорът са основно занятие на 99% от обкръжението ти.
3. Сдобиваш се с нови приятели - първа част. Те са ел техници, ВиК техници и други подобни техници, които по някакви неведоми пътища знаят колко литра ти е бойлерът, как се свързва печката към контакта, защо този хладилник издава странни звуци и дали има нужда от екзорсизъм. Почваш да ги уважаваш и дори обичаш, черпиш ги с бира и ги гледаш като гурута. Защото от тях зависи дали утре ще се изкъпеш без да наводниш къщата, дали виното ти ще е студено и ще има лед за него, дали най-накрая ще ядеш топла храна.
4. Сдобиваш се с нови приятели - втора част. Те са от родния ти град. Или от някой друг град. И искат да спят у вас. Не с вас, У вас. Което не винаги е лошо, ама след като ти седиш на губер на пода, а срещу теб са безчет чували с дрехи и "покъщнина" - к"ви гости, к"ви пет лева. Възпитано отклоняваш набезите и страдаш мълчаливо на губера.
5. Това води до следваща точка - у вас е строеж. Буквално. Парчета ламинат, лайсни, стириопор, гайки, болтчета, винтчета, кофи с боя. Море от чували или кашони, събрали поне две години от твоя живот. Дрехи, дрешки, парцалки. Книги, списания, понеже ти си убер инат и няма да се разделиш с колекцията си от списание Максим (в моя случай), Мики Маус, Плейбой, Тема, Дъга. Установяваш и че хартията тежи. Много!
6. Свикваш да ядеш на странни места. На пода. До стената. До стената в ъгъла. Чувството, че си в старовремски строг интернат и си наказан, е неизбежно.
7. Свикваш с нова обстановка. Април е, навън тихо се сипе априлският сняг. Ставаш посред нощ, виждаш романтично побелелите покриви и, понеже не си свикнал с ландшафта, се чудиш "Абе, тия покриви бели ли бяха, или вали сняг насред пролет?!". Най-накрая установяваш, че това е сняг и лягаш с мисълта как утре пак ще трябва да вадиш ботушите (от чувалите и кашоните, нали помните?). 
8. Установяваш, че си късметлия. И че всяко решение, което си взел, е правилното. Виждаш как всичко бавно, но сигурно си идва по местата. И само си пожелаваш живот и здраве, ама предимно живот, че на Титаник е имало много здрави...
 



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: manuelche
Категория: Забавление
Прочетен: 248493
Постинги: 53
Коментари: 103
Гласове: 249
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031